ویزای شنگن

شنگن به مجموعه کشورهای اروپایی گفته می‌شود که تحت پیمانی با همین نام، قوانین یکپارچه‌ای در راستای فعالیت‌ها و مقررات مرزی و مسافرتی خود، وضع کرده‌اند. به سبب همین پیمان، تمامی مردم کشورهای خارج از این اتحادیه، جهت سفر و اقامت در این مناطق، موظف به اخذ مجوز ورود و روادیدی جامع و واحد موسوم به «ویزای شنگن» (Schengen Visa) هستند. مسافران خارج از منطقه‌ شنگن می‌توانند با در اختیار داشتن ویزای شنگن، تحت زمان و شرایط مشخصی، به هر یک از کشورهای عضو این پیمان سفر کنند و در آن اقامت داشته باشند.

اعضای شنگن
اکنون ۲۶ کشور عضو شنگن هستند. از این میان ۳ کشور سوئیس، نروژ و ایسلند علی‌ رغم آنکه عضو اتحادیه اروپا نیستند، عضو شنگن هستند. همچنین ایرلند و بریتانیا از اعضای اتحادیه اروپا هستند که عضو شنگن نیستند، البته لازم به اشاره است که اخیرا بریتانیا از اتحادیه اروپا نیز خارج شد. کشورهای دیگر نیز از جمله رومانی، بلغارستان و قبرس نیز از جمله کشورهای در حال الحاق به این پیمان هستند
اتریش (Austria)، مجارستان (Hungary)، لهستان (Poland)، بلژیک (Belgium)، ایسلند (Iceland)، پرتغال (Portugal)، جمهوری چک (Czech Republic)، ایتالیا (Italy)، اسلواکی (Slovakia)، دانمارک (Denmark)، لاتویا (Latvia)، اسلوونی (Slovenia)، استونی (Estonia)، لیتوانی (Lithuania)، اسپانیا (Spain)، فنلاند (Finland)، لوکزامبورگ (Luxembourg)، سوئد (Sweden)، فرانسه (France)، مالت (Malta)، سوئیس (Switzerland)، آلمان (Germany)، هلند (Netherlands)، لیختنشتاین (Liechtenstein)، یونان (Greece)، نروژ (Norway)

انواع ویزای شنگن:

ویزای نوع A
این ویزا نوعی ویزای ترانزیت فرودگاهی است که دریافت آن به مسافر اجازه می‌دهد تا در یکی از فرودگاه‌های محدوده شنگن پرواز خود را تعویض و به کشوری خارج از محدوده شنگن سفر کند. به همراه داشتن این ویزا تنها برای استفاده از فرودگاه‌های محدوده شنگن معتبر است.

ویزای نوع B
این ویزا نیز نوعی ویزای ترانزیتی است که به همراه داشتن آن به مسافر اجازه می‌دهد تا برای مدت‌ زمان حداکثر پنج روز از خاک کشوری در ناحیه شنگن عبور کند.

ویزای نوع C
ویزای نوع C در واقع روادید کوتاه‌ مدت است و مدت اعتبار آن به هنگام صدور ویزا تعیین می‌شود. دریافت‌کنندگان ویزای نوع C بسته به هدف و شرایط سفر خود، یکی از این سه نوع ویزا را دریافت می‌کنند:

ویزای یک‌ بار ورود (Single-entry):

این ویزا فقط برای یک‌ بار ورود به یکی از کشورهای عضو پیمان شنگن اعتبار دارد و به‌ محض ترک کشور مقصد، اعتبار ویزا فارغ از اینکه مدت‌ زمان آن به پایان رسیده یا نه، منقضی می‌شود. نکته قابل توجه اینکه در اختیار داشتن ویزای شنگن، شرط لازم و کافی برای ورود به کلیه کشورهای منطقه شینگن نیست؛ برای نمونه، ویزاهای کوتاه مدت ایتالیا با نام روادید متحدالشکل کوتاه مدت (ویزای شنگن) برای اقامت حداکثر ۹۰ روزه در یک بازه زمانی ۱۸۰ روزه جهت سفر به حوزه شینگن صادر می‌شود، مشروط بر اینکه تنها مقصد یا مقصد اصلی سفر «ایتالیا» باشد. کشورهای عضو پیمان شنگن این اختیار را دارند که در مبادی مرزی کشورشان از ورود مسافرانی که بدون در نظر گرفتن دستورالعمل فوق، روادید شنگن اخذ کرده‌اند، جلوگیری کنند.

ویزای دو بار ورود:

این ویزا نیز شرایطی مشابه با ویزای یک‌ بار ورود دارد با این تفاوت که مسافر تا دو بار اجازه ورود به کشور مقصد را دارد. نکته قابل توجه اینکه استفاده از این فرصت (دو بار ورود) در محدوده زمانی مشخصی قابل‌ استفاده است.

ویزای چند بار ورود (Multiple-entry):

تنها محدودیت این ویزا محدودیت زمانی آن است که اعتبار آن ۹۰ روز به ازای هر ۶ ماه از سال است. زمان این ۹۰ روز به‌ محض ورود مسافر به هر یک از کشورهای ناحیه شینگن محاسبه می‌شود.

ویزای اعتبار محدود منطقه‌ای (VLT)
این ویزا به فرد اجازه می‌دهد تا فقط به همان کشوری که از آن ویزا دریافت کرده‌ یا چند کشور دیگر ناحیه شنگن که در زمان اخذ ویزا مشخص شده سفر کند. صدور این ویزا در شرایط خاص صورت می‌گیرد؛ برای مثال، برای دلایل انسان‌ دوستانه یا مواردی که در شرایط اضطراری اتفاق می‌افتد. این نوع ویزا بیشتر به پناهندگانی تعلق می‌گیرد که بدون مدارک معتبر وارد ناحیه شنگن شده‌اند.

ویزای ملی (National Visas)
این ویزا که از آن با عنوان ویزای نوع D هم یاد می‌شود برای دانشجویان، تجار یا کسانی که برای مدت‌ زمان مشخصی قصد دارند در ناحیه شنگن اقامت داشته باشند، صادر می‌شود. ویزای نوع D هم می‌تواند یک‌ بار ورود باشد. ویزای یک‌ بار ورود نوع D برای کسانی صادر می‌شود که به دلایل مشخص مانند خدمات درمانی قصد اقامت محدود برای دوره‌ای تعیین‌شده در یکی از کشورهای عضو ناحیه شنگن را دارند و پس از آن به کشور خود بازمی‌گردند. با در اختیار داشتن ویزای چند بار ورود نوع D، بدون نیاز به اخذ روادید دیگری، می‌توان به‌ تمامی کشورهای ناحیه شنگن بدون محدودیت سفر کرد.

برای دریافت ویزای چند بار ورود نوع D، متقاضی باید یکی از شرایط ذیل را دارا باشد:

–دانشجویان بین‌المللی که برای انجام پروژه‌های تحقیقاتی برای مدتی مشخص ( که کمتر از یک سال است) به ناحیه شنگن سفر می‌کنند.
–دانشجویان بین‌المللی که قصد شروع تحصیل در یکی از دوره‌ های تحصیلی کشورهای عضو پیمان شنگن را دارند. به این گروه ویزای یک‌ ساله اعطا می‌شود که برای اقامت بیشتر قابل تمدید است.
–کار علمی و آموزشی در یک مرکز تحقیقاتی یا موسسه معتبر در هر یک از کشورهای اتحادیه شنگن. این ویزا با توجه به بررسی سوابق فرد و اعضای خانواده‌اش صادر می‌شود.
–متخصصانی که با هدف به اشتراک گذاشتن تخصص خود به ناحیه شنگن سفر می‌کنند. هنرمندان، ورزشکاران یا هر حرفه تخصصی دیگری در این گروه قرار می‌گیرند.
–موارد اضطراری که فرد به دلیل وضعیت پزشکی برای مدت مشخصی قادر به ترک ناحیه شنگن نباشد.

مدارک مورد نیاز ویزای شنگن :
1- آماده کردن معرفی نامه به زبان انگلیسی که خطاب به سفارت کشور مربوطه باشد. با توجه به شغل خود باید این معرفی نامه را از محل کار خود دریافت کنید. در شرکت های وابسته به دولت، سازمان های دولتی و یا شرکتهای خصوصی می بایست در معرفی نامه، مشخصات کامل مسافر و پست سازمانی وی به همراه زمان و دلیل سفر قید شود و از این معرفی نامه یک سری کپی نیز دریافت نماید
2- اصل گذرنامه که امضا شده باشد و اعتبار آن تا 7 ماه پس از تاریخ اتمام سفر باشد.  توجه کنید که در صورتی که قبلا ویزای شنگن، استرالیا، کانادا، آمریکا و یا انگلستان داشته اید، از آن صفحه نیز کپی تهیه فرمایید.
3-دو قطعه عکس به سایز 4*3 که جدید باشد با زمینه سفید به صورت کاملا طبیعی که باید با عکسی که روی پاسپورت و ویزا های قبلی بوده است متفاوت باشد.
4- اختیاری: سند ملکی معتبر به نام مسافر 
5- ارائه ریز تراکنش حساب بانکی مربوط به 3 ماه گذشته مسافر

توجه کنید که از تاریخ این پرینت تا روز مصاحبه نباید بیشتر از یک هفته گذشته باشد.

مدارک شغلی لازم برای ویزای شنگن :
6- سابقه بیمه 6 ماهه مسافر که باید مهر سازمان تامین اجتماعی را داشته باشد به همراه لیست واریز بیمه 6 ماهه مسافر 

مدارک شغلی اعضای هیئت مدیره:
7- اصل روزنامه رسمی به همراه آخرین تغییرات و کپی از آنها و پرداختی لیست بیمه پرسنل این شرکت به صورت ترجمه شده

مدارک شغلی کارمندان بخش خصوصی :
8-اصل روزنامه رسمی شرکتی که در آن مشغول بکار هستند به همراه کپی و لیست بیمه به صورت ترجمه شده.

مدارک شغلی مشاغل آزاد :
9- اصل مدرک جواز کسب یا کارت بازرگانی وی که باید پرداختی مالیاتی این جواز به پیوست باشد به همراه لیست بیمه پرسنل خود به صورت ترجمه شده انگلیسی

مدارک شغلی برای پزشکان :
10-کارت نظام پزشکی به همراه اصل پروانه مطب و لیست بیمه پرسنل خود .

مدارک شغلی مهندسین :
11-اصل مدرک نظام مهندسی به همراه روزنامه رسمی شرکتی که در آن مشغول به کار می باشد.

مدارک مورد نیاز دانشجویان :

12-گواهی اشتغال به تحصیل به همراه کارت دانش آموزی یا دانشجویی

دلایل ریجکت ویزای شنگن

گاهی با توجه به درخواست متقاضی برای اخذ ویزا شنگن، متقاضی با ریجکت شدن درخواست رو به رو می­ شود. در ادامه با برخی از از دلایل ریجکت آشنا می­ شویم:

-نداشتن سفر قبلی به خارج از ایران

متقاضی با داشتن چند سفر به کشورهای نزدیک ایران مانند ترکیه می ­تواند احتمال ریجکت به این دلیل را کاهش دهد.

-دعوتنامه

گاهی داشتن دعوتنامه از اقوام درجه یک باعث می­ شود درخواست ریجکت شود! شاید به این دلیل که برای سفارت محرز می­ شود فرد با داشتن تمکن مالی دیگر قصد برگشت به کشور مبدا را ندارد.

در خصوص این مورد با بهره گیری از تجربه کارشناسان مربوطه در تیم پل نصر می توانید از احتمال این ریجکتی در مورد کشور مورد نظر مطمئن شوید.

 

0